Ամռան լավագույն սնունդը՝ առողջության և թարմության համար


 Ամառվա շոգ եղանակին մեր օրգանիզմը պահանջում է թարմ, հիդրատացնող և սննդարար սնունդ։ Ահա այն մթերքները, որոնք խորհուրդ է տրվում օգտագործել ամռանը։

1. Սեխ և ձմերուկ – Պարունակում են մեծ քանակությամբ ջուր, օգնում են պահպանել ջրազրկումից։

2. Վարունգ – Բարձր ջրի պարունակությամբ, ունի հակաբորբոքային հատկություններ։

3. Յոգուրտ – Հեշտամարս է, հարստացված է պրոբիոտիկներով։

4. Լոլիկ և բուլղարական պղպեղ – Հագեցած են վիտամին C-ով և հակաօքսիդանտներով։

5. Կանաչ տերևավոր բանջարեղեններ – Թեթև են, հարուստ են մանրաթելերով։

6. Լիմոնաջուր – Օգնում է խոնավացնել օրգանիզմը և սառեցնել մարմինը։

7. Ձուկ և թռչնամիս – Հեշտամարս սպիտակուցների աղբյուր։

Խորհուրդ: Խուսափեք ծանր, յուղոտ և տապակած ուտեստներից, որոնք կարող են ավելորդ ջերմություն առաջացնել։

Նախորդը Հաջորդը