Ամառվա շոգ եղանակին մեր օրգանիզմը պահանջում է թարմ, հիդրատացնող և սննդարար սնունդ։ Ահա այն մթերքները, որոնք խորհուրդ է տրվում օգտագործել ամռանը։
1. Սեխ և ձմերուկ – Պարունակում են մեծ քանակությամբ ջուր, օգնում են պահպանել ջրազրկումից։
2. Վարունգ – Բարձր ջրի պարունակությամբ, ունի հակաբորբոքային հատկություններ։
3. Յոգուրտ – Հեշտամարս է, հարստացված է պրոբիոտիկներով։
4. Լոլիկ և բուլղարական պղպեղ – Հագեցած են վիտամին C-ով և հակաօքսիդանտներով։
5. Կանաչ տերևավոր բանջարեղեններ – Թեթև են, հարուստ են մանրաթելերով։
6. Լիմոնաջուր – Օգնում է խոնավացնել օրգանիզմը և սառեցնել մարմինը։
7. Ձուկ և թռչնամիս – Հեշտամարս սպիտակուցների աղբյուր։
Խորհուրդ: Խուսափեք ծանր, յուղոտ և տապակած ուտեստներից, որոնք կարող են ավելորդ ջերմություն առաջացնել։
Կատեգորիա՝
Առողջություն